marți, 21 august 2012

Pisicile pofticioase genereaza comportamente nesanatoase

Pisicutele sunt adevarate comori. le iubim, le respectam si le tratam cum putem noi mai bine. Dar ne gandim oare vreodata ca un tratament cu adevarat regesc ii poate dauna micutei feline? 

Plecam de la ideea, prea des confirmata, ca pisica stie sa ceara. Si o face atat de frumos si insistent incat ne e mai mare dragul sa o servim. Asa ca ne surprindem ades cu o mana in buzunar si cu ochii in monitor cautandu-i pisicii delicii prin cine stie ce pet shop online. Hrana pisici nu este foarte scumpa, de aceea ne si permitem sa-i satisfacem toate mofturile. Chiar daca alegem sa-i oferim hrana pisici superpremium, pentru faptul ca o matza nu consuma cantitati industriale, tot ne permitem sa-i oferim destul de mult.

Dar acel prea mult dauneaza! Medicii veterinari ne sfatuiesc sa tinem pisicuta in frau si s-o hranim doar cu cat avem voie. Adica doar atat cat are ea nevoie pentru a duce o viata sanatoasa si lipsita de griji. Un deliciu acolo mai putem noi sa-i oerim, dar nu foarte des.

Citeam deunazi intr-un ziar ca pisicile "cersetoare" ar putea chiar suferi de o boala psihica. Articolul este aici.

Nu stiu cat de adevarat este, dar chiar ca atunci cand o mtaza se apuca sa ceara o face ori la marea arta, ori atat de insistent incat pare a fi lovita de streche, dambla sau orice alta boala d-asta s-a mai pomenit.

Sfatul final: oferiti hrana pisici doar atat cat trebuie. Si, bineinteles, cautati sa dati de mancare pisicutei doar hrana de calitate. Sortimentele superpremium costa ceva in plus, insa merita pe deplin.

Daca doriti sa cumparati hrana pisici dintr-un pet shop online, o puteti face si de aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu